Νίκος Μερτζάνος “Αχώριστα” | Νέο τραγούδι

0

Όταν τρεις νέοι δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους γεννιούνται τραγούδια που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον! Μια τέτοια, νέα και πολλά υποσχόμενη ομάδα, δημιούργησε και το “Αχώριστα”. Ένα ατμοσφαιρικό ζεϊμπέκικο που φιλοδοξεί να μας χαρίσει χαμόγελο και αισιοδοξία.

Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε ο πρωτοεμφανιζόμενος στιχουργός Παναγιώτης Γαλάνης, ενώ την μουσική ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου ο οποίος τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του θεάτρου ως συνθέτης, με μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό του. Ο Νίκος Μερτζάνος αφήνει για λίγο την ιδιότητα του συνθέτη που του έχει χαρίσει πολλές και σημαντικές επιτυχημένες συνεργασίες και αναλαμβάνει τον ρόλο του τραγουδιστή.

Το νέο τραγούδι «Αχώριστα» έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Νίκου Μερτζάνου που τιτλοφορείται «Στάσου Λίγο». Και όχι τυχαία, αφού το «Στάσου Λίγο» είναι το τραγούδι που ξεκίνησε ως προσωπική αφιέρωση και έγινε ένα από τα πρώτα viral τραγούδια στην ιστορία του ελληνικού YouTube, ξεπερνώντας τα 10εκ. views μέχρι σήμερα.

Στίχοι:
Είναι μυστήρια άλυτα του κόσμου οι συνθήκες.
Πόλη που μέσα έκλεισε ανθρώπους μηχανές.

Όλους τους φάρους άναψα στο σώμα μου, και μπήκες.
Τα θαύματα αργοκίνητα απ’ τις αναμονές.

Αχώριστα τα χέρια μας μπροστά στη δυσκολία,
τους άθλους καταφέραμε αμέτρητες φορές.

Και τ’ άσχημα που γράφονται με μαύρη κιμωλία,
μ’ ένα σφουγγάρι αόρατο τα σβήνουν οι καρδιές.

Είναι αρένα η ζωή κι οι φίλοι μονομάχοι
κ σχέσεις ετοιμόρροπες σαν τις οικοδομές.

Μα οι καρδιές, αν ενωθούν, κερδίζουν κάθε μάχη,
είναι «θεμέλια» ακούνητα, αν «δέσουν», οι καρδιές.