Η πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» στη Galerie Δημιουργών

0

Η Galerie Δημιουργών φιλοξενεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (+Cd) της Μάνιας Βλαχογιάννη, σε μια παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.       Η μουσικός και crossover ερμηνεύτρια Μάνια Βλαχογιάννη σε συνεργασία με τον Έλληνα συνθέτη Balsam7teen έρχεται να παρουσιάσει επτά χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας, συμπυκνωμένα σε μια σαγηνευτική μουσικοθεατρική παράσταση με μαγικές φωνές και αέρινες χορευτικές κινήσεις που απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια από τον Τύπο.

Το έργο μας ταξιδεύει κάπου στα βάθη της Ανατολής, όπου το «Αστέρι της Eρήμου» έμελλε να αλλάξει άθελά του τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. Η δόξα και τα πλούτη του αήττητου βασιλιά Σαχριμάν χάνουν μονομιάς τη λάμψη τους μπροστά στην άδολη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας Ναλιμάρ.

Αναζητώντας το αληθινό νόημα της τόλμης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αδυσώπητη εκδίκηση της βασίλισσας δίνοντας την πιο σημαντική μάχη της ζωής του ενάντια στην παντοδύναμη θεά Μοίρα, η οποία θα…

Σημαντικοί ερμηνευτές, ηθοποιοί και χορευτές δίνουν τη λάμψη τους στο “Αστέρι της Ερήμου“:  Γιάννης Φίλιας, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Φωτεινή Αθανασάκη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάριος Ανδρέου, Νίκος Παναγιωτούνης, Λίλα Σταθοπούλου, Αλεξάνδρα Φωτεινού και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:
Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία και Ελλάδα, μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ και διεθνείς δισκογραφικές δουλειές  (FM Records) αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς δισκογραφικές συνεργασίες του.

Την εικονογράφηση του βιβλίου και της βιντεοπροβολής επιμελείται η Θωμαή Ζωγράφου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Δεγαΐτης. Η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου παρουσιάζει την εκδήλωση.

Το βιβλίο «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» με ένθετο Cd, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ, θα διατίθεται πριν και μετά την παράσταση, ενώ η Μάνια Βλαχογιάννη θα υπογράψει τα βιβλία στο τέλος της βραδιάς.

Ώρα Προσέλευσης : 19.00
Ώρα έναρξης: 19.30
Ημέρα Παράστασης : Σάββατο 2 Απριλίου 2016
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28,
Κηφισιά

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732