Ηλίας Βρεττός: Σύντομο βιογραφικό

0

Ο Ηλίας Βρεττός γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου. Μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο και από πολύ μικρός ασχολείται με την μουσική! Στην ηλικία των δέκα με «απαίτηση» δική του, οι γονείς του τον έγραψαν στο Εθνικό Ωδείο για να παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας, θεωρίας της μουσικής και σολφέζ. Παράλληλα από επτά χρονών ο αθλητισμός μπαίνει στην ζωή του και ο Ηλίας ασχολείται αρχικά με την κολύμβηση και στην συνέχεια πρωταγωνιστεί στην ομάδα πόλο του Παλαιού Φαλήρου με την οποία διακρίθηκε σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα. Αποφοιτεί απ’ το λύκειο και μέσω πανελληνίων εξετάσεων εισάγεται στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η μουσική πάντα υπάρχει στην ζωή του, μόνο που το 2004 όλα γίνονται πιο έντονα, όταν η μητέρα του αποφασίζει, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, να δηλώσει συμμετοχή στον Ηλία για το «Eurostar», το μουσικό διαγωνισμό της κρατικής τηλεόρασης, μέσω της οποίας θα επιλέγονταν ο καλλιτέχνης που θα μας εκπροσωπούσε στην Eurovision. Ο Ηλίας μπαίνει στην τελική φάση συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, όμως η κρατική τηλεόραση εκείνη τη χρονιά αποφασίζει να γίνει απευθείας ανάθεση στον Σάκη Ρουβά. Μέσω του Eurostar γνωρίζει τον παραγωγό Σωκράτη Σουμέλα, μέλος της κριτικής επιτροπής, ο οποίος πιστεύει στον Ηλία και τον παροτρύνει για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο της μουσικής.

Ο Ηλίας ξεκινάει εμφανίσεις σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας. Τον Ιανουάριο του 2009 έρχεται η ώρα της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς και ο Ηλίας Βρεττός μας συστήνεται δισκογραφικά πλέον με τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Κάνει μοναξιά» με υπογραφές στα τραγούδια απ’ τους Ναταλία Γερμανού, Εύη Δρούτσα, Αντώνη Παππά, Άκη Δείξιμο, Κώστα Μηλιωτάκη, Βαγγέλη Τούντα και πολλούς ακόμη συντελεστές. Το «Κάνει μοναξιά» και το «Δεν υπάρχει» γίνονται γρήγορα ραδιοφωνικά hit και οπτικοποιούνται απ’ τον Κώστα Καπετανίδη και ο Ηλίας κερδίζει ήδη τις πιο θετικές εντυπώσεις και τα πιο θερμά σχόλια.

Τον χειμώνα του 2009 ο Ηλίας ξεκινά τις εμφανίσεις του στον «Βοτανικό», ενώ από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και τον Φεβρουάριο 2011 εμφανίζεται στο Anodos. Παράλληλα κυκλοφόρησε και το τραγούδι «Μέτρα τ’ αστέρια», μια πολύ όμορφη μπαλάντα, προπομπός του επερχόμενου ομώνυμου album.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Ηλίας Βρεττός κατατάσσεται στο Σώμα Υλικού Πολέμου στην Αεροπορία Στρατού εκπληρώνοντας έτσι τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ενώ ταυτόχρονα τον Απρίλιο του 2011 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος Μέτρα τ’ αστέρια από την Universal Music με 10 νέα τραγούδια αλλά και τις επιτυχίες «Μαζί σου πάω παντού» και «Τα πάντα όλα» που έχουν ήδη ξεχωρίσει. Την μουσική στα νέα τραγούδια υπογράφουν γνωστοί δημιουργοί όπως: Χριστόδουλος Σιγανός, Βαλεντίνο, Ναταλία Γερμανού, Βασίλης Γαβριηλίδης, Χάρης Γαλανός, Μάριος Ψιμόπουλος, Πάνος Καπίρης, Κώστας Μηλιωτάκης, Γιάννης Ιερεμίας, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι Χριστόδουλος Σιγάνος, Βαλεντίνο, Ναταλία Γερμανού, Θάνος Παπανικολάου, Χάρης Γαλανός, Μαργαρίτα Δρουτσα, Αντώνης Παππάς, Νίκος Βαξαβανέλης.

Παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία και ενώ έχει κυκλοφορήσει μόλις ο νέος δίσκος, ξεχωρίζουν και γίνονται επιτυχίες το «Να ‘ξερες» και το «Κάντε μου παρέα (Συμπαράσταση)». Οι επιτυχημένες συνεργασίες στα νυχτερινά κέντρα συνεχίζονται και το νέο single με τίτλο «Δε σου αξίζω», αποσπά τα πιο θετικά σχόλια από κοινό και θαυμαστές.
Σειρά παίρνουν οι επιτυχίες «Κορώνα – Γράμματα», «Τι δεν καταλαβαίνεις» και το «Να μείνεις για πάντα» που αγαπήθηκαν αμέσως.

Το 2012 ο Ηλίας συμμετέχει στο Dancing with the Star #3, με παρτενέρ την Κλώντια-Άννα Στόγια. Κερδίζει τις πιο θετικές εντυπώσεις και αποκαλύπτει το κρυφό μέχρι τότε -ακόμα και στον ίδιο- ταλέντο του στο χορό. Μετά από 14 live στο πλατώ του dwts φτάνει και στον τελικό, ο οποίος ήταν αμφίρροπος μέχρι και την τελευταία στιγμή. Στον τελικό, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 6 εκατομμύρια τηλεθεατές, μόνο στην Ελλάδα, ο Ηλίας κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Το καλοκαίρι του 2013 κάνει μία πολύ επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό, παρέα με το φίλο, μαέστρο του και δημιουργό πολλών από των επιτυχιών του, Κώστα Μηλιωτάκη και κυκλοφορεί το single «Αχ καρδιά μου» που τραγουδήθηκε όσο κανένα άλλο. Χειμώνας του 2013 και ο Ηλίας κάνει μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στο Gotham-City Stage και κυκλοφορεί ένα τραγούδι πολύ διαφορετικό από όλες τις προηγούμενες δουλειές του. «Άλλος άνθρωπος» ο τίτλος του και «παντρεύει» την παράδοση με έναν ήχο πρωτόγνωρα ανατρεπτικό και ξεσηκωτικό.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο. Ανάμεσά τους οι Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Μακρόπουλος, Σταμάτης Γονίδης, Ζαφείρης Μελάς, Έλλη Κοκκίνου, Γιώργος Τσαλίκης, Θάνος Πετρέλης, Κώστας Μαρτάκης, Ελένη Φουρέιρα, Αγγελική Ηλιάδη, Γιώργος Γιαννιάς, Χριστίνα Σάλτη, Μαριάντα Πιερίδη, Χρήστος Μενιδιάτης και άλλοι.

Μάρτιος 2014 και ο Ηλίας κυκλοφορεί την τρίτη ολοκληρωμένη του δισκογραφική δουλειά. Άλλος Άνθρωπος»  και κυκλοφορεί από την Cobalt Music.  Περιέχει τις επιτυχίες «Κορώνα-Γράμματα», «Τι δεν καταλαβαίνεις», «Να μείνεις για πάντα», «Αχ καρδιά μου», «Άλλος άνθρωπος» καθώς και το νέο single «Μόνο μαζί σου», σε μουσική του Κώστα Μηλιωτάκη και στίχους του Δημήτρη Τσάφα, που όπως δηλώνει ο ίδιος είναι ό,τι πιο ώριμο έχει τραγουδήσει. Τη σκηνοθεσία του video clip, υπογράφει ο Γιώργος Δέδες.

Περισσότερα  από την σελίδα του στο Facebook.