Ήταν 21 Μαΐου του 2005, όταν, σαν σήμερα η Ελλάδα κατάφερνε να πετύχει τη πρώτη και μοναδική της (μέχρι τώρα) νίκη στη Eurovision και αυτό φυσικά χάρη στην Έλενα Παπαρίζου και το My number one!

Πέρασαν 14 χρόνια από όταν η Έλενα Παπαρίζου (ανήμερα της ονομαστικής της εορτής) έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έτσι όλα όσα ζήσαμε τότε έχουν αποτυπωθεί ανεξίτηλα στις αναμνήσεις μας!

Βέβαια, δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την εξαιρετική χορογραφία του Φωκά Ευαγγελινού που μάγεψε όλη την Ευρώπη, τον Άλεξ Παναγή στα φωνητικά, τους χορευτές της Έλενας και φυσικά όλους όσους απάρτιζαν την ελληνική αποστολή της ΕΡΤ και δούλεψαν πολύ σκληρά και τελικά τα κατάφεραν! Σας ευχαριστούμε όλους!

Η Ελλάδα στην αρχή της βαθμολογίας είχε αρχίσει πολύ χλιαρά και δεν έπαιρνε αρκετές ψήφους, ωστόσο στη συνέχεια άρχισαν να έρχονται και τα 12αρια και όλο το κλίμα ανατράπηκε! Τελικώς πήραμε 10 12αρια και συνολική βαθμολογία 230 βαθμούς!

Μπορείτε να θυμηθείτε ξανά όλη την βαθμολογία στο παρακάτω βίντεο!

  • Βέβαια το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος!

Ας απολαύσουμε όλοι μαζί τη νικητήρια εμφάνιση της μοναδικής Έλενας Παπαρίζου!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η χώρα μας δεν έχει καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό και γενικώς δείχνει να έχει χάσει τον βηματισμό της. Πέρσι, η Ελλάδα μετά από πολύ καιρό συμμετείχε με ένα καθαρά ελληνικό τραγούδι και με στίχο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Και η αλήθεια είναι ότι αγαπήθηκε πάρα πολύ, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους ξένους. Ωστόσο, για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια η Ελλάδα αποκλείστηκε και έτσι έμεινε εκτός τελικού. Φέτος ωστόσο, υπήρξε μία τελείως διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους της ΕΡΤ με πολύ αφοσίωση και επαγγελματισμό στο όλο project Eurovision. Η συμμετοχή μας αγαπήθηκε και πάλι για δεύτερη συνεχή χρονιά από Έλληνες και ξένους, η Ελλάδα κατάφερε να περάσει τελικό με αξιώσεις, όμως στον τελικό είχαμε τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι το ακόλουθο. Πιστεύετε θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και άραγε θα καταφέρει η Ελλάδα να ξανακερδίσει τη Eurovision? Αν το πιστεύετε ποια θα ήταν η ιδανική πρόταση για να μας εκπροσωπήσει και να φέρει το βραβείο? Αναμένουμε τις προτάσεις σας.

Πηγή: OGAE Greece